Gestaltterapi

Är just gestaltterapi något för mig?

Vi lever i ett samhälle och en kultur där det anses rätt och bra att klara sig själv. Många tror, och kanske förväntar sig, att de väntade och även efterlängtade händelserna i livet ska passera enkelt och smärtfritt.

Det kan vara byte av skola, att få barn, separation, dödsfall, ny partner, arbetslöshet etc. Olika händelser som tillhör livets gång helt enkelt. De flesta av oss kanske inte tänker på dem som kriser.

Alla människor kommer någon gång i sitt liv att uppleva en kris. Många klarar sig med stöd från familj och vänner, och ibland kan det kännas skönt att prata med någon utifrån.

solnedgång inne i en skog
en flod som rinner mellan skogen

Boka Gestaltterapi

Jag erbjuder samtalsterapi för enskilda och par. Gestaltterapi är en humanistisk och relationsbaserad terapiform. Gestalt betyder i detta sammanhang ”meningsfull helhet”.

Människan ses i sin helhet som kropp, psyke, förnimmelser i ett ständigt pågående samspel med sin omgivning.

Existentiella frågor

Ångest, otillräcklighetskänslor, oro, existentiella frågor och sorg är andra exempel på saker att jobba med inom gestaltterapi. Kanske känner du dig bara låg, orkeslös eller sorgsen utan att riktigt veta varför.

Empatisk närvaro och mänsklig kontakt helar de sår i själen vi dragit på oss genom livet. En del går i terapi längre eller kortare tid.

Kanske är du bara nyfiken på dig själv. Jag erbjuder ett tryggt och öppet rum för att prata om de saker som tynger dig, eller som du grubblar över.

solen lyser mellan träden i skogen
solen lyser upp en skogsväg